Kipinän koko myyntitouhuun sain alunperin luettuani erään erittäin hyvän kirjan, joka käsitteelee kuvien myymistä kuvapankkien kautta. kyseessä on Rob Sylvanin Taking Stock. Kirja löytyy ainakin Amazonista, ja suosittelen kaikille myymistä harkitseville tai jo aloittaneille sen lukemista. Kirja on todellinen kuvien myymisen lähdeteos, sitä tulee selailtua tämän tästä. Ilman sitä olisin tuskin saanut ainuttakaan kuvaa edes hyväksytyksi myyntiin.
Esimerkki äärimmäisestä onnistumisesta
Kuva myytiin ensimmäisen kerran tunnin sisällä hyväksymisestä ja joulupäivään mennessä se oli tuottanut jo 800 dollaria. Ensimmäisen vuoden aikana se tuotti yli kuusi tuhatta dollaria ja kirjan kirjoittamishetkellä kokonaistuotto tuolle yhdelle kuvalle oli jo 13 000 dollaria. Kuva on nähtävissä iStockphoton myyntikuvien joukossa: iStockphoto: Christmas Tree. Kiinnostuitko?
Tästä esimerkistä innostuneena päätin itsekin menestyä kuvien myymisessä. Koska asia oli minulle täysin uusi, ajattelin opetella perusasiat lukemalla ja ennen kaikkea tekemällä. Hyvään alkuun olen jo päässyt, mutta tekemistä tässä hommassa todella riittää. Nyt koitan löytää keinoja pitää motivaation korkealla ja kasvattaa myynnissä olevien kuvien määrän moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna.
Huomatkaa muuten sanavalintani. Minä siis Päätin menestyä, pelkällä yrittämisellä ei välttämättä pääse kovin pitkälle. No, haudan vakavaa tämä homma ei saa olla, mutta sopiva annos määrätietoisuutta auttaa minua pääsemään tavoitteisiini.
Mitä ne tavoitteeni sitten ovat? Rehellisesti sanoen en oikein edes tiedä sitä vielä. Realistinen tavoite alkuvaiheessa voisi olla vaikka saada tämän blogin pitämisestä syntyvät kulut katettua ja ehkä joskus uuden kameran hankkiminen kuvamyynnistä saadulla tuotoilla.
Toistaiseksi olen tehnyt tätä pelkästään silkasta kiinnostuksesta alaa kohtaan ja siksi että kuvien myyminen on pirun mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa. Nyt kun alan huomaamaan mahdollisuuteni onnistua saamaan ihan säännöllistä myyntiä aikaiseksi, on ehkä sopiva aika alkaa asettamaan tavoitteita toiminnalle. Kirjoitan tavoitteistani kuitenkin joskus toisella kertaa, kun olen ehtinyt hieman ensin ajatella asiaa ja keksinyt mitä ne ovat.
Motivaatiota lisää tutkimalla muiden menestymistä
Etsin nyt siis täydellistä kuvaa, joka myy kuin häkä vuodesta toiseen. Innoittajana toimii kertomani esimerkki, tavoitteena on supermyynti yhdellä kuvalla.Olen tällä hetkellä ladannut noin sata kuvaa myyntiin, ja sarkaa on vielä edessä kosolti. Kuvia olisi hyvä olla myynnissä ainakin tuhat kappaletta, mielellään useampi tuhat. Hakusanojen lisääminen ja kuvien hiominen myyntikuntoon on aikaa vievää, mutta täydellisen kuvan etsiminen pitää minut liikkeessä ja uusien kuvien ottamisen ja lähettämisen mielekkäänä.
Hyvä ja paljon käytetty keino ideoiden keräämiseen on tutkia kuvapankeissa myynnissä olevia kuvia ja niiden myyntimääriä. Kannattaa etsiä toistuvia aiheita, värejä, sommitteluja, yms. niistä kuvista jotka myyvät hyvin ja tasaisesti.
iStockphotossa näkee kaikista kuvista myyntimäärän, sieltä hyvä katsoa mallia ja etsiä omasta arkistosta sopivaa materiaalia laitettavaksi myyntiin. Parhaiten myydyissä kuvissa on jopa pieni liekkisymboli kuvan yläpuolella, ja tämän väri vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon kuvaa on myyty. Todella havainnollista ja kätevää!
Tutkin kuvapankkien parhaiten myytyjä kuvia ja etsin ottamistani kuvista sopivia myyntikuvia. Kuitenkin täytyy pitää mielessä, että eniten kuvatut aiheet ovat niin suosittuja, että kuvan täytyy olla todella hyvä, ennen kuin se edes hyväksytään myyntiin. Parasta olisi löytää kuva, jolla on vähän kilpailua, mutta paljon myyntiä. Ei muuta kun etsimään...
Mistä löytää superkuva?
Huippumyynnin saavuttaminen yhdellä kuvalla on mahdottoman vaikeata ennakoida tai suunnitella. Ainoa työkalu on omat kokemukset ja niiden analysointi. Siitäkin huolimatta suurin yksittäinen tekijä taitaa olla tuuri. Pitäisi olla oikea kuva oikeaan aikaan. Ei siis taidolla, ei tunteella, vaan silkalla... tuurilla!Aulangolta ottamani maisemakuva parhaiten myynyt kuvani. |
Ajankohtainen kuvan pitää olla, jotenki tuore tai parempi kuin muut vastaavat huippumyynteihin yltävät kuvat. Erittäin tärkeänä asiana pidän myös oman näkemyksen tai kuvakulman saamista mukaan kuvaan. Tärkeänä, mutta samalla vaikeana asiana.
Tuohon kysymykseen on täysin mahdoton löytää vastausta muuten kuin kokeilemalla. Eli lähettämällä erilaisia kuvia yhä enemmän ja enemmän myyntiin. Ja tutkimalla niiden myyntimääriä. Sieltä se jossain vaiheessa tulee eteen. Olisiko se maisemakuva? Ehkä joltain matkalta räpsäyttämäni turistikuva? Kenties jokin koirakuvistani? Pitäisikö koittaa studiokuvalla? Tämä alkaa tuntua aivan kuin joltakin peliltä, jossa on liian monta liikkuvaa osaa. Mutta voi miten koukuttavaa kuvien myyminen onkaan!
Välillä pitää hieman myös hengähtää
Vanhojen kuvien läpikäyminen ja välillä uusien kuvien ottaminen tuo vaihtelua kuvapankkitoimintaan. Joskus on hyvä pitää pieni tauko uusien kuvien lisäämisessä ja tutkia myyntimääriä analyyttisesti, sekä täydentää myynnissä olevien kuvien hakusanoja. Kirjojen lukeminen tuo lisäpuhtia ja motivaatiota todella tehokkaasti. Myös keskustelupalstojen selaaminen on hyödyllistä, sieltä saa paljon ideoita ja voi lukea myös muiden kokemuksia kuvien myymisestä.Onkohan muillakin kuvapankkeihin kuvaavilla harrastajilla samoja haasteita motivaation ylläpitämisen suhteen? Koitan tässä tsempata itseäni ja samalla kenties muitakin aiheen parissa tuskailevia. Jos lukijoista löytyy enemmän tai vähemmän kokeneita kuvapankkikonkareita, niin kertokaa ihmeessä kuinka olette asian kokeneet. Nyt minä jatkan taas omaa hikistä urakkaani...
Joo... vaikeaa se on.
VastaaPoistaMinun kuvistani on yksi menestynyt maailmalla.
Melkein kolmemiljoonaa katsojaa...!
Jospa edes yksi-sentti katsojalta...
Noh olen huomannut - raha on hupaisaa - ei tee 'pesää'...
Eikös sitä sanota, että pienistä puroista kasvaa iso virta? Haaste on saada ne pienet purot ensin tuottamaan edes jotain. Tuo sentti per katsoja olisi toteuessaan ihan mukava juttu. Microstock-kuvapankeissa ajatus on saman suuntainen, monet vaan vierastava ajatusta kuviensa käyttöoikeuden myymisestä pahimmillaan muutaman kymmenen sentin korvausta vastaan. Minun mielenstäni sekin on parempi ratkaisu, kuin että kuvat makaavat jossain kovalavyn reunalla eikä niitä käytä eikä katso kukaan. Edes minä itse.
PoistaMiten kuvien myyntituottojen tilitys tapahtuu ulkomaisista kuvapankeista? Onko kuvaajalla oltava toiminimi ja ennakkoperintärekisteriote?
VastaaPoistaMinä toimin ihan yksityishenkilönä, maksut tulee suoraan PayPal-tilille. Kuvapankeissa pitää täyttää erilaisia verokaavakkeita sen mukaan, mistä maassa kuvaaja asuu ja onko kyseisellä maalla jotain verotussopimusta kuvapankin maan kanssa. Suomi on kuitenkin sillä listalla, joilla sopimus on. Eli ei tarvitse maksaa veroja muuta kuin Suomen valtiolle toteutuneista tuloista. Homma on helpompaa kuin miltä se kuullostaa, ja verokaavake oli helppo nakki :) PayPal-tili tosin pitää olla, mutta se nyt on hyvä olla muutenkin, jos internetistä tulee jotain joskus hankittua. Toiminimen kanssa toimiminen saattaa olla monimutkaisempaa, siitä lisää tietoa esim täällä: http://www.microstockgroup.com/suomenkielinen-keskustelu/ketaan-suomesta/
PoistaLinkki unohtui edellisestä: kliksauta tästä
PoistaKiitos Teemu. Vaikuttaa olevan yksinkertaisempaa toimia henkilönä.
PoistaKiitos näistä kuvamyyntiteksteistä! Piti itekin kokeilla ja juuri kun aloin miettiä, että onko tässä mitään järkeä niin fotolialta tuli viesti, että ensimmäinen kuvani on myyty. Korkkaanpa sen kunniaksi yhden oluen, vaikka myyntitulot eivät taida riittää edes siihen :)
PoistaNoista verokaavakkeista. Riittikö esim. fotoliassa W-8 BEN kaavakkeen täyttäminen välttääksesi USA:n ennakkoveropidätyksen vai oottko täyttänyt myös W-7 tai SS-4?
Onneksi olkoon, Anders! Kyllä tuon kunniaksi voi ottaa vaikka toisenkin oluen. Mahtava fiilishän siitä tulee, hauska kuulla että olet päässyt alkuun. Olen täyttänyt Fotoliassa tuon mainitsemasi W-8BEN kaavakkeen, se riittää käsittääkseni mainiosti.
Poistaok, kiitos
PoistaKuvat ja niiden myyti... olisihan se mukavaa jos ne menisi kaupaksi. Tosin en ole koskaan edes tarjonnut kuviani myyntiin, pääasia on ollut näkemisensä välitys (sitä valokuvaus on) muille. Yksi hyvä tyytyväisyyden takuu on katsoa paljonko osumia saa kuvalleen ja kuinka ylhäällä se on kuvahaussa, ehkä sen innostamana voi tarjota kuviaan myyntiin... saas nähdä. Olen tutkinut montako kuvaani on "varastettu" Googlen näköishaulla yhden löysin maailmalta en nostanut meteliä, mutta ohjeet löytyvät täältä:
VastaaPoistahttp://finnfoto.fi/tyokalut/
Ei kuvien myyminen minullekaan ole mikään itsestäänselvyys ollut. Kun alotin kuvieni jakamisen ensimmäisessä kuvagalleriassani, ei silloin ollut käytössä edes minkäänlaista laskuria, joka olisi kertonut että kuinka paljon mitäkin kuvaa on katsottu. Ja mukavaa se on edelleen, jos joku kiinnostuu ja huomaa kuvani netissä. Useimmat meistä kaipaavat huomiota ja hyväksyntää, eikö vain? Kuvien myyminen alkoi halusta haastaa itseni tekemään jotain uutta. Suurempia odotuksia onnistumisesta ei ollut.
PoistaKun ensimmäinen kuvani meni kaupaksi, olivat fiilikset oikeasti katossa. Tunsin päässeeni ns. 'nextille levelille'... Fiiliksiä ei nostanut niinkään rahassa mitattava tuotto, vaan ajatus siitä, että joku käyttää kuvaani jossain ja on valmis maksamaan siitä. Enkä tätä rahan takia tee edelleenkään. Kun tekeminen on niin hauskaa, että sitä tekee vaikka ilmaiseksi, niin on oudolla tavalla mahdollista saada siitä jossain vaiheessa myös rahaa.
Kuvien käyttäminen ilman lupaa on vaikea asia torjuttavaksi. Niinpä on parempi, että tarjoaa kuvista kiinnostuneille edes mahdollisuuden käyttää kuvia pientä rahasummaa vastaan. Blogistasi löytyvät kuvat ovat erittäin hienoja, ei siis ihme, että joku on halunnut niitä käyttöönsä. Se on merkki siitä, että joku saattaisi olla valmis myös maksamaan käyttöoikeudesta.
Teet kuitenkin ihan juuri niin kuin haluat. Kuvapankkihomma on aika työlästä, joten voi olla parempikin käyttää kuvien käsittelyyn ja hakusanoittamiseen kuluva aika ja vaiva mielummin vaikkapa uusien kuvien ottamiseen. Haluan jakaa blogissani kokemuksiani ja tietoa eri mahdollisuuksista valokuvaamisen harrastamisessa, tämä on yksi minun mielestäni kiehtova tapa kehittyä ja samalla ansaita hieman taskurahaa.
Hei :-)
VastaaPoistaBlogissani on sinulle haaste. Käy nappaamassa, jos haluat.
Yst. Susanna
Miten nuo veroasiat hoidetaan, mikäli myyt kuvia yksityishenkilönä ilman että teet myyntiä yrityksen kautta? Ilmoitetaanko käytännössä vuositasolla vain normaaliverotukseen ja maksetaan siitä sitten tietty summa valtiolle?
VastaaPoistaIhan olen ajatellut laittaa vuosittain veroilmoitukseen sivutuloina. Kyllä valtio siitä sitten oman siivunsa ottaa...
PoistaKun on työttömänä kela rahalla on parempi kun antaa ilmaiseksi jos joku kysyy. Kela kyllä pitää huolen siitä ettei omalla työllä pääse herkuttelemaan. Mutta nautinto sekin kun jossain oman kuvansa nykypäivänä näkee julkaistun.
VastaaPoistaMoro Teemu.
VastaaPoistaEnsinnäkin kiitos tästä blogista ja infosta liittyen kuvapankkeihin. Koko kuvapankkitouhu antoi ihan uuden perspektiivin kuvausaiheiden etsimiseen ja kuvausmotivaatioon.
En ole koskaan osannut kuvata "omaksi ilokseni" niin kuin monet mainostavat tekevänsä. Ns. vakavalla mielellä kuvaaminen on minulle aika tuore harrastus, ja haluan aina kuulla kuvista mielipiteitä ja palautetta. Vakavalla mielellä tarkoitan sitä, että kuvat käydään läpi, säädetään, kropataan ynnä muilla tavoilla tuhlataan tunteja pieneen kikkailuun.
Aloitin kuvapankkeihin kuvien lataamisen pari viikkoa sitten tämän sivun innostamana. Kerron hieman omia kokemuksiani alkutaipaleesta.
Sivustot, joihin pääsin laakista sisään, olivat Fotolia, Dreamstime, iStock, 123 ja oliko Bigstock vielä yksi. Johonkin pääsi sisään ilman mitään testejäkään.
Nounouta tarjottiin -yllättäen- Shutterstockista. Myöskään Depositphotos ei heltynyt. Näistä rukkasista voin syyttää vain itseäni. Innostuin hommasta niin, että latailin noihin kahteen pankkiin kuvia ensimmäisenä miettimättä sen enempää tuotemerkkien näkyvyyttä tai ihmisten kasvoja. Nyt sitten kärsitään vielä Shutterstockin karanteenia, Depositphotosiin laitoin jo uuden haun.
Itse asiassa juuri tätä kirjoittaessani tuli Depositphotosiltakin mailia: "Congratulations!" Eli ongelma ei ollut kuvien teknisessä laadussa vaan tuotemerkkien tai kasvojen esiintymisessä.
Eri kuvapankkien kriteerit kuvien läpipääsylle ovat suorastaan hämmentäviä.
Tähän mennessä matalin hyväksyntäprosentti on tullut Dreamstimestä, vajaa 50%. Fotolialla reilu 50% ja iStockilta/123rf:ltä täysi 100%. Tuo viimeisin ihmetyttää kovasti, koska olin varautunut tuohon 40-60%:n läpipääsyyn. Kuvia siis n. 25 kpl, joilla olen pankkeihin lähtenyt mukaan.
Lisäksi kuvien hyväksyntä tuntuu menevän lähes täysin ristiin. Ne kuvat, jotka kelpaavat Fotoliaan, eivät kelpaa DT:lle. Ja toisin päin. Muutama erityisen hyvä kuva on kelvannut joka paikkaan. Shutterstock taas hylkäsi haussa yhden mielestäni todella hienon kuvan liian tummien sävyjen vuoksi. Samalla kuvalla olen mennyt kaikkialle muualle sisään ja se on ollut näitä varmoja myyntikuvia, joka on kelvannut jokaiselle. No, näin osasin odottaakin tämän ja muiden aiheeseen liittyvien blogien ansiosta. Tuntui silti hämmentävältä kun osui omalle kohdalle.
Mutta se mun kokemuksista, sinun blogihan tämä on :) Joka tapauksessa, kuten sanoin, kuvapankkiharrastelu antoi ihan uutta perspektiiviä. Aivan arkisista asioista saa kiinnostavia kuvia, jos aihe esitetään kuvassa lukijaa kiinnostavalla tavalla. Voisin kuvitella, että myyvimpiä kuvia ovat kuvituskuvaksi kelpaavat otokset yksittäisistä, ihan tavallisista asioista.
Jään odottelemaan ensimmäistä kuvan myyntiä. Sullahan se taisi tapahtua parin viikon jälkeen, joten toivottavasti osuu kohta kohdalle itsellenikin :)
T. Miikka
Moi Miikka!
PoistaOlen todella iloinen kuullessani aloittaneesi kuvapankkitouhun minun esimerkkini innostamana. Mielenkiintoista homma, eikä olekin? Taidamme olla samanlaisia pikselin viilaajia, aikaa voi kulua yhden kuvan kanssa joskus paljonkin. Ja olisihan sitä kiva saada kuvan jossain muodossa hyötykäyttöön. Se kai alun perin ajoi minut kokeilemaan onneani.
Shutterstockiin on tosiaan hankalin päästä sisään ja Depositphotos on tiuhentanut seulaansa viimeaikoina kokemuksieni perusteella. Vastaavasti iStockphoto on mennyt ihan eri suuntaan. Collection-muutosten jälkeen tuntuu kaikki kuvat kelpaavan. Ei voi kun ihmetellä ja vähän pelottaa mitä siellä on tapahtumassa, myynnit kun ovat olleen muutosten jälkeen nollassa.
Hyväksyminen on tosiaan ristiriidassa eri kuvapankkien välillä. Siitä ei kannata välittää koska asialle ei vain voi mitään. Eri pankeissa painotetaan eri asioita, siitä se kai johtuu. Kannattaa silti laittaa kaikki kuvat aina jokaiseen kuvapankkiin, kyllä ne karsivat kuvat jotka ei kiinnosta tai sovi kuvapankin linjaan. Kuvien seulojia on paljon ja niidenkin välillä on eroja.
Ekaa myyntiäni sain kyllä odottaa kauemmin kuin pari viikkoa, ja alku oli tuskastuttavan hidasta. Nykyään kuviani myydään päivittäin. Älä siis masennu vaikka mitään ei aluksi tapahtuisikaan. Tässä lajissa jos missä kärsivällisyys on kultaa. Ja yritä sinne Shutterstockiin niin monta kertaa että pääset sisään, se todella on vaivan arvoista!
Tosi hienoa kuulla kokemuksistasi, toivottavasti saan kuulla niitä lisää. Tässä lajissa ei kannata pelätä kilpailua koska internet on iso paikka ja asiakkaita on ympäri maapalloa. Toivotankin sinulle vilpittömästi onnea ja paljon myytyjä kuvia!
Vaihdetaan kokemuksia jatkossakin,
Teemu
Moro Teemu!
VastaaPoistaTulin hiukan jatkamaan kokemuksiani kuvapankkihommista. Olit kieltämättä oikeassa Shutterstockin suhteen, tuntuu olevan kaikkein vaikein paikka saada kuvia myyntiin. Pääsin pankkiin kyllä toisella yrityksellä sisään kahdeksalla hyväksytyllä kymmenestä. Ekan kahden päivän aikana yhtä kuvaa jo myytiinkin pariin otteeseen, joka lämmitti kyllä mieltä - vaikka rahassa puhutaankin vain kymmenistä senteistä. Ajatus siitä, että joku oikeasti on maksanut kuvasta (vaikkakin korvauksen perusteella subscriptionilla) tuntuu mukavalta.
Muut pankit eivät ole myyneet vielä mitään, joten Shutterstock tuntuu nyt ainakin aluksi ihan ylivoimaiselta. Kuvia on muissa pankeissa se 20-30, mutta Shutterstockissa vain ne hakemuksessa hyväksytyt 8 kpl. Yritin ladata lisääkin kuvieni "parhaimmistoa" mutta 13:sta kuvasta hyväksyttiin pyöreät 0. Kaikissa kuvissa on sama perustelu hylkäyksen syynä, jota en kyllä jaksa millään uskoa. Yksi esimerkkikuva annettuine perusteluineen viestin lopussa :) Mutta tuntuu ennemmin että jouduin jonkun väärällä jalalla heränneen moden hampaisiin, sillä kaikki kuvat olivat aivan eri sarjaa, eivätkä millään tavalla samoilla hylkäysselostuksilla perusteltavissa.
Muihin pankkeihin kuvat ovat kelvanneet suurimmalta osalta ensi yrittämällä. Joihinkin 90%, joihinkin 40%. BigStock taisi olla ainoa, joka veti riman yhtä ylös ja hylkäsi kaikki. Tämäkin ihmetyttää kovin, sillä BS:ään kelpasi kaikki aikaisemmat kuvat ja nyt yht'äkkiä mikään ei kelvannut. Melko turhauttavaa kun kuvia ei voi korjailla oikeaksi, jos perustelut ovat kaikille samat. No, tämä taitaa olla pelin henki ja sen kanssa on elettävä :)
Tässä vielä se esimerkkikuva johon viittasin. Kuva on ollut ns. läpihuutokuva kaikkiin muihin pankkeihin ja on yksi eniten katselluista kuvista.
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-gas-station-night-lonely-standing-dark-image31671189
Ja Shutterstockin perustelut. Olivat siis pilkulleen samat joka kuvalle:
Poor Lighting--Poor or uneven lighting, shadows, or exposure issue. White balance may be incorrect.
No, tästä oppineena taistelen tuulimyllyjä vastaan ja väännän kuviani myyntiin vaikka väkisin.
Miikka
Mukava kuulla että pääsit sisään Shutterstockiin. Se tulee olemaan todennäköisesti jatkossakin ylivoimainen muihin verrattuna. Dreamstimessa minulla kesti melkein vuosi ja sata myyntiin hyväksytyä kuvaa, ennenkuin alkoi tulemaan myyntejä edes jollain tavalla säännöllisesti. Shutterstockissa muistaakseni kesti muutaman viikon. Siellä vasta sadan myydyn kuvan jälkeen alkoi tulla muitakin kuin subscription-myyntejä, joten aikansa se ottaa. Ehkäpä kuvapankit tahallaan koittavan pudottaa pois niitä, jotka eivät ole tosissaan. Sitkeys palkitaan!
PoistaSinulle osui heti kättelyssä se pelätty arvioija, joka hylkää kaikki kuvat aina. Omallekin kohdalle on osunut kerran. Samat perusteen aina. Netissä sitä kirotaan isoon ääneen. Muuten loistavassa kuvapankissa on tietenkin yksi todella ärsyttävä piirre. Ehkä siitä päästään eroon jossain vaiheessa, siihen saakka kannatta lähettää vain muutama kuva kerrallaan varmuuden vuoksi. Ja hylätyt kuvat voi lähettää uudelleen, mutta kannattaa odottaa hetki ja lähettää sillä välin uusia kuvia normaalisti. Muista laittaa resubmit-tiedoite arvioijille kun lähetät niitä uudelleen.
Tuo kuvasi on tosi hieno, vaikka onkin yleisilmeeltään aika tumma kuva. Ehdottomasti kuitenkin myyntikuvatasoa minun mielestäni. Hyvä että olet saanut sen kuitenkin myyntiin ainakin johonkin kuvapankkiin.
Viimeinen lauseesi kuvaa hyvin omiakin tuntojani. Mehän poijaat ei luovuteta. Keep on keeping on!
Hei! Liityin 1,5 viikkoa sitten Dreamstimeen. Nyt olen saanut ensimmäiset kuvani sinne hyväksytyksi. Tänään tutkailin tuota verolomaketta Form W-8BEN -lomaketta. Siinä on pari kohtaa, joita en ihan käsitä. Ensimmäinen on kohta 6: U.S. Taxpayer Identification number. Sen alla ovat vaihtoehtoina SSN or ITIN ja vielä alempana EIN. Mikä näistä pitäisi valita?
VastaaPoistaKohdassa 8 on : Reference number. Mitähän tähän pitäisi laittaa?
Olisin kiitollinen, jos ehdit vastaamaan. Kiitoksia muuten näistä sinun kuvapankkeja käsittelevistä teksteistä! Olen lukenut niitä useampaan kertaan ja niistä on ollut suuri apu. Vielä kun saisin tuon verolomakkeen täytettyä.
Ekan kohdan voi jättää tyhjäksi, koska se koskee vain Amerikan kansalaisia. Muistaakseni Reference number — kohdankin voi jättää tyhjäksi. Tarkistan tämän vielä kun ehdin. Keskustelualueelta löytyy lisää juttua näistä kaavakeasioista, käy vilkaisemassa.
PoistaNiin ja onnea vaan uudelle harrastuksellesi!
Paljon kiitoksia vastauksestasi! Nyt voin tuon lomakkeen täyttää.
VastaaPoista